Kórházba került Pelé, a lánya szerint nincs vészhelyzet

külföld
2022 november 30., 19:31

Stabil az állapota a brazil futballlegenda Pelének, miután kedden kórházba szállították, hogy újraértékeljék a rákkezelését - közölte a kórház szerdán.

photo_camera Pelé a 2018-as Carioca labdarúgó-bajnokság nyitórendezvényén a brazíliai Rio de Janeiróban, a Cidade das Artes-ban 2018. január 15-én. Fotó: MAURO PIMENTEL/AFP

Pelé lánya, Kely Nascimento az apja állapotával kapcsolatban Instagramon azt közölte, hogy "nincs meglepetés vagy vészhelyzet".

Az ESPN Brasil beszámolója szerint Pelét az Albert Einstein kórházba szállították, ahol több vizsgálatnak vetették alá, hogy alaposabban felmérjék az egészségügyi problémáit.

A 82 éves játékosnak 2021 szeptemberében daganatot távolítottak el a vastagbeléből, azóta rendszeresen jár kórházi kezelésekre.

Az ESPN Brasil beszámolója szerint Pelének szívproblémái voltak, és az orvosi stábja aggódott, hogy a kemoterápiás kezelése nem hozta meg a várt eredményeket. (via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.