Mi az, amire feltétlenül költeni kell a felcsúti fociakadémián a költségvetésből eltérített adóforintokból?

magyar foci
2022 december 01., 10:03

A felcsúti fociparadicsom anyagi ügyeit szorgosan követő Futballsznob vette észre, hogy zöld utat kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől egy felcsúti terv. Egy 335 milliós támogatásról van szó, amit a költségvetés helyett Felcsútra fizethetnek be cégek. Ez az úgynevezett sport tao, amit nehéz másként értelmezni, minthogy az állam lemond egy bevételről, és azt engedi, hogy máshova érkezzen. Itt éppen Felcsútra.

A Futballsznob posztjából kiderül, hogy a felcsútiak tervek szerint ebből az állam által nagyvonalúan átpasszolt pénzből fizeténk többek közt

5 kommunikációs munkatárs, 3 marketinges kolléga és egy VIP-menedzser bérezését.

Ami nyilván elengedhetetlen egy fociakadémia működéséhez.

photo_camera Fotó: Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány

Az MLSZ engedélyével lehet most keresni olyan céget, ami az állami költségvetés helyett a felcsútra kasszába fizetne erre a célra. A felcsúti alapítvány elég ügyes az ilyen cégek megtalálásában.

Egy másik oldalon az derül ki, hogy vannak még tervek idénre Felcsúton, összesen 1 milliárdos tao-bevétellel számolnak, további 3 milliárdos állami támogatás mellett.

Az utánpótlásra létrehozott alapítványhoz (alapító: Orbán Viktor, kuratóriumi elnök: Mészáros Lőrinc) 2011 és 2021 között összesen 74 milliárd forint érkezett. És van az NB 1-es csapatot működtető kft. Itt is landolt már 25 milliárd forint.

Vagyis összesen 99 milliárd forint ment el tavaly év végéig a felcsúti focira. Idén már bőven meglesz a 100 milliárd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.