Ülősztrájkba kezdtek a budapesti Eötvös Gimnázium diákjai

oktatás
2022 december 01., 07:49

Csütörtök reggel nyolc előtt felsorakozott az épület előtt a budapesti Eötvös Gimnázium több száz diákja, és tapssal köszöntötték minden egyes érkező tanárukat, írja a Telex.

Az egyik diák a lapnak elmondta, hogy ezt a diákok maguk szervezték, és ezzel szeretnék jelezni, hogy megbecsülik a tanáraikat. A reggeli sorfal és tapsolás mellett ülősztrájkba is kezdenek az iskolában, a második, harmadik és negyedik órára nem fognak bemenni.

Csütörtökön több iskolában kezdtek polgári engedetlenségbe, miután a Belügyminisztérium szerdán három fővárosi gimnázium összesen nyolc tanárának bontotta fel azonnali hatállyal a munkaviszonyát. A nyolcból hatan a 18. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai, mindannyiuk elbocsátását azzal indokolták, hogy 5 napon is polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. A kirúgott tanárok közül egy a belvárosi Eötvös József Gimnáziumban dolgozott, egy pedig a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

Ha tud még hasonló eseményről, esetleg képet is készített, kérjük küldje el nekünk a megirom@444.hu címre!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.