Aukcióra bocsátják Medvedcsuk 200 millió dolláros szuperjachtját, a bevétel Ukrajnának megy

külföld
2022 december 02., 15:51
comments 14

Utat nyitott egy horvát bíróság Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha Royal Romance nevezetű szuperjachtjának aukcióra bocsátása előtt, közölte az ukrán kormány. A befolyt összeg Ukrajnához kerül.

Az ítélet szerint a 200 millió dolláros Royal Romance az ukrán kormány által a korrupcióból lefoglalt vagyontárgyak visszaszerzésére és kezelésére létesített szervezethez (ARMA) kerül, amely aukcióra bocsátaná a jachtot.

link Forrás

Ez lenne az első, Ukrajna támogatására, egy ukrán szervezet által aukcióra bocsátott lefoglalt vagyontárgy. A nyugati kormányok több száz oligarcha vagyonát fagyasztották be a háború kezdete óta.

Az oroszbarát Viktor Medvedcsukot a nyugati és az ukrán sajtó is rendszeresen Vlagyimir Putyin komájaként emlegette. Medvedcsukot a háború elején fogta el az ukrán biztonsági szolgálat a határ átlépésének kísérlete közben, majd szeptember végén Kijev átadta a politikust, további 55 orosz katonával egyetemben 215 ukrán katonáért cserébe. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.