Karácsony szerint sokan félnek az ellenzékben a DK-tól, de neki nagyobb problémái vannak

POLITIKA
2022 december 02., 09:35
comments 5

Karácsony Gergely arra készül, hogy 2024-ben őt fogják támogatni az ellenzéki pártok a főpolgármester-választáson, mondta a Partizánban. Megismételte, hogy nem közös, hanem támogatott jelölt szeretne lenni, vagyis nem szerepelnének a pártlogók a neve mellett.

Ezt azzal magyarázta, hogy az önkormányzatival egy időben zajló európai parlamenti választáson úgyis egymással fognak vetélkedni a pártok, amiket arra kért, hagyják őt megnyerni a választást. Az EP-kampányban egyiküket se fogja támogatni, de a következő koalícióba ugyanúgy bevenné őket.

photo_camera Fotó: Youtube/Partizán

Gyurcsány Ferencről azt mondta, az ellenzéki oldalon sokaknál a félelem határozza meg a DK-val kapcsolatos döntéseket, de neki ennél „sokkal nagyobb problémái” vannak. Azt mondta, a közgyűlésben nincs nehezebb dolga a DK-val, mint más frakciókkal.

„(...) a DK-nak van egy offenzív stratégiája az ellenzéki táboron belül, ezt lehet érzékelni, de én erre azt tudom mondani a többi pártnak, hogy tessék fölkeményedni, vagy ezt a csatát engedjék el”.Karácsony nem tudja, kit fog indítani a Fidesz, de Vitézy Dávidon nagyon meglepődne, szerinte abszurd lenne jelöltetni azok után, hogy őt autósüldözőnek nevezik. Fürjes Balázs elindítása is meglepné.

Felvetette, hogy akár Szentkirályi Alexandra, Kubatov Gábor vagy valamelyik kerületi polgármester is lehet a kihívója. Akárki is lesz a szavazólapon, szerinte „Orbán Viktor lesz a jelölt”.

Dugódíj nem, gyalogos Lánchíd talán

Arra a kérdésre, hogy miért nem vezették be a dugódíjat, azt mondta, egyrészt a jogszabályok miatt nem teszik lehetővé, másrészt arra jutottak, hogy Stockholmon kívül egyetlen nagyvárosban sem volt hosszú távon eredményes. „Nem biztos, hogy ezen az úton kell járnunk”, ehelyett sokkal jobb közösségi közlekedés kellene az agglomeráció és Budapest közt.

Szerinte „azt sem lehet csak úgy eldönteni”, hogy a Lánchíd autómentes legyen, ezért vezették be egyelőre ideiglenesen, fél évre ezt az intézkedést. Azt mondta, így lehet fokozatosan alakítani a közgondolkodást, és biztos benne, hogy a budapestiek végül támogatni fogják a változást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.