Korányi Dávid távozik, Kendernay János a főpolgármester új tanácsadója

POLITIKA
2022 december 02., 12:39
comments 7

Kendernay Jánost nevezték ki a főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadójának.

Az LMP korábbi társelnöke Korányi Dávidot váltja a poszton, aki az amerikai Action for Democracy nevű szervezet elnökeként szerepelt mostanában a hírekben.

Az Action for Democracy 1,8 milliárd forinttal támogatta a Márki-Zay Péter nevéhez fűződő Mindenki Magyarországa Mozgalmat, és a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés szerint összesen 3 milliárd forintot küldött Magyarországra. Korányi szerint nem támogattak sem pártokat, sem konkrét jelölteket, és betartották a törvényeket.

Korányi távozását Karácsony Gergely jelentette be, de Facebook-posztjában nem utalt a kampánytámogatás körüli fejleményekre, és más magyarázatot sem hozott a váltásra. Azt írta, Korányi ezután a 35 világvárosra kiterjedő Szabad Városok Szövetségének különmegbízottja lesz, amiért nem fog fizetést kapni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.