Orbán Albániába megy

eu
2022 december 5., 15:38
comments 8

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Albánia fővárosába, Tiranába utazik az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

photo_camera Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint ez lesz az uniós és nyugat-balkáni vezetők első olyan csúcstalálkozója, amire a nyugat-balkáni térségben kerül sor. A csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán (mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség) közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére – írják.

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, illetve a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem. A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt