Orbán Albániába megy

eu
2022 december 05., 15:38
comments 6

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Albánia fővárosába, Tiranába utazik az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án.
photo_camera Orbán Viktor a Boris Johnsonnal tartandó londoni találkozójára érkezik 2021. május 28-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint ez lesz az uniós és nyugat-balkáni vezetők első olyan csúcstalálkozója, amire a nyugat-balkáni térségben kerül sor. A csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán (mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség) közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére – írják.

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, illetve a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem. A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.