Varga Mihály sem vitatkozik Matolcsyval azon, hogy baj van

POLITIKA
2022 december 05., 14:46
comments 7

A parlamentben a Fidesz még igyekezett elviccelni, hogy hétfő reggel Matolcsy György jegybankelnök minden eddiginél jobban lehúzta a kormány gazdaságpolitikáját, amikor a gazdasági bizottság ülésén többek között azt mondta: válság közeli helyzetben van a magyar gazdaság, jövőre 15-18 százalék lesz az infláció, amit szerinte nem szankciós vagy háborús, mert 2021 nyarától szökött fel az energiaárak miatt. Az ársapkák 3-4 százalékos inflációs többletet okoznak, ezért azonnal ki kell vezetni ezeket. Matolcsy odáig ment el az önkritikában, hogy szerinte 2010 után nem hozták meg a jó döntéseket, 2021 után pedig rossz döntéseket hozott a kormány.

Varga Mihály
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Varga Mihály pénzügyminiszter nem sokkal később az oldalán azt írta: „A Jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van.” De szerinte a baj mindenkit érint. „A magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat. Minden ország lépéskényszerbe került, Magyarország is. A válságkezelés eredményeként eddig magas maradt a gazdasági növekedés (harmadik negyedévben 4,1%, ami az unióban a hetedik legmagasabb mérték), valamint magas a foglalkoztatottság (4,7 millió ember dolgozik, továbbra is 4% alatt a munkanélküliség). Lehet építeni az elmúlt évek eredményeire” - írta Varga.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.