Csák János a tanártüntetésekről: Az utcáról nem lehet kompromisszumokat kötni

POLITIKA
2022 december 06., 18:57
comments 30

„Sajnálatos, hogy létrejött egy politikailag motivált tiltakozáshullám, ami nem arról szól, hogy hogyan javíthatnánk meg a rendszert, hanem, hogy hogyan tudnánk destabilizálni,” mondta a tanártüntetésekről a kultúráért és innovációért felelős miniszter a HírTV kedd esti műsorában. Ezt támasztja alá, hogy a baloldal azért lobbizik Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a béremeléshez szükséges forrásokat, fűzte hozzá Csák János a kormányzati kommunikáció állandó elemét. Arra a felvetésre, hogy a tanárok nem csak a bérfejlesztésért demonstrálnak, a miniszter úgy reagált, hogy

„a Belügyminisztérium, Pintér belügyminiszter egy fél éve vette át ezt a területet. Ezért is tartom méltánytalannak, hogy olyan követelésekkel állnak elő, amiknek hosszú előkészítésük van.”

„Szerintem Maruzsa államtitkár úr is, Pintér miniszter úr is nagyon is oda hallgat egyébként a tanárok legitim szervezeteire. De utcáról nem lehet kompromisszumokat kötni, nem lehet konszenzusra jutni. Le kell ülni egymással,”

zárta a témát Csák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.