Két órán át ülősztrájkoltak a diákok a Toldy Ferenc Gimnáziumban

oktatás
2022 december 06., 13:13

Délelőtt 9 órától 11-ig spontán ülősztrájkot tartottak a diákok a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban. Csütörtökön részt vesznek az országos ülősztrájkban az iskolai Diákbizottság szervezésében, és további tiltakozásokkal is készülnek a héten, írta nekünk az egyik tanuló. Múlt pénteken, két nappal az újabb tanárkirúgások után szintén ülősztrájkoltak.

„Egyre több diák ismeri fel a tiltakozások céljait, és egyre többen gondolják úgy, hogy valamit tenni kell, valahogy ki kell mutatnunk, hogy a tanáraink mellett állunk. Akcióink nem az iskolánk vagy annak vezetése ellen irányul, sőt úgy érezzük, hogy az iskolánkért állunk ki, mert az iskolánk nem is létezne a tanáraink nélkül.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.