Matolcsy jegybankja szerint nem igaz, amit a kormánymédia ír, azonnali helyreigazítást kérnek

POLITIKA
2022 december 06., 13:34
comments 12

„A Magyar Nemzeti Bank határozottan cáfolja a VG.hu oldalon megjelent azon sajtópletykákat, amely szerint az MNB az elnöki mandátum hosszára vonatkozó szabályok módosítását kezdeményezte volna. Az MNB ezért azonnali helyreigazítást kér minden érintett sajtóorgánumtól” - közölte a jegybank sajtóosztálya.

A reakció annak szól, hogy a kormányzati médiabirodalomba tartozó Világgazdaság kedden egy névtelen cikkben, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról írt: a Fidesz egyik frakcióelnökségi ülésén elhangzott, hogy az MNB felső vezetése azt kérte a kormánypárttól, támogassák, hogy a jegybankelnök megbízatása élethosszig tartson.

A cikk pedig arra utalt, hogy Matolcsy György hétfői, éles kritikája a kormánnyal szemben annak volt köszönhető, hogy a Fidesz ezt nem akarta. Az információt a kormányzati médiabirodalom fontosabb lapjai mind átvették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.