A kormánysajtó máris azzal vádolja Matolcsyt, hogy csak sértettségből kritizálta a kormányt

POLITIKA
2022 december 06., 11:16
comments 48

Hétfőn a parlamentben a Fidesz még nem akart érdemben reagálni a jegybankelnök kritikáira, Varga Mihály is csak visszafogottan próbálta szétteríteni a felelősséget. Pedig Matolcsy György minden korábbinál keményebben kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját. Többek között azt mondta a gazdasági bizottság ülésén:

  • Jövőre 15–18 százalék között lesz az infláció, a legmagasabb lesz az Európai Unióban, ha a kormány nem változtat a gazdaságpolitikáján, akkor elveszítjük az évtizedet.
  • A kormánypropagandára is rácáfolt, amikor arról beszélt, hogy a mostani infláció nem háborús infláció, hiszen 2021 második felében kezdődött az energiaárrobbanás, ami a magyar infláció 80 százalékát okozta.
  • De kijelentette azt is, hogy a kormány válságkezelése az utóbbi hat hónapban nem találta meg a kulcsokat, hibás volt.
  • „A szocializmusba pedig nem érdemes visszamenni. Az árstopokról meg a mindenfajta hasonló, jónak tűnő ötletekről a szocializmusban kiderült, hogy nem működnek. Összeomlott a rendszer.”
  • Súlyos gazdaságpolitikai műhiba volt a múltévi 6,8 százalékos költségvetési hiány.
  • „2010 után nem hoztuk meg a jó döntéseket, 2021 után pedig rossz döntéseket hozott a kormány.”


Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.