Felfüggesztettet kapott a férfi, aki gumilövedékes puskával ment be egy keszthelyi étterembe azzal, hogy ki kér golyót a fejébe

bűnügy
2022 december 7., 17:20
comments 3

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy férfit, aki tavaly szeptemberben gumilövedékes puskával fenyegette meg egy étterem vendégeit és dolgozóit.

A vádlott 2021. szeptember 4-én 20 óra után ment be egy keszthelyi étterembe lőfegyvernek nem minősülő, 17 mm kaliberű gumilövedékes, duplacsövű puskájával. A férfi betárazott fegyverrel a kezében azt kiabálta a vendégeknek:

„Ki kér golyót a fejébe?”

A pincér többször is távozásra szólította fel a 33 éves férfit, aki a teraszon ülő egyik vendég homlokához szorította a puskát. A vendég és asztaltársasága megrémült, a másik asztaltól pedig egy szülő a gyerekével együtt igyekezett elmenekülni.

A vádlottat a vendéglátóhely megérkező tulajdonosa csendesíteni próbálta, de a férfi két kézzel meglökte őt, majd a fegyvert ráfogva tőle is megkérdezte, kér-e golyót a fejébe.

photo_camera Fotó: Zala Megyei Főügyészség

A tulajdonos távozásra szólította fel a férfit, aki fegyverét a hátizsákjába téve elhagyta a vendéglátóhelyet.

Az előkészítő ülésen a vádlott elismerte a történteket, beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról. A Keszthelyi Járásbíróság így jogerősen bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében, amiért 1,5 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá erre az időre elrendelte pártfogó felügyeletét is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt