Sávlezárás, ülősztrájk, sorfal, menet az MTVA-hoz

oktatás
2022 december 7., 18:24
comments 6

Csütörtökön, december 8-án és 9-én, pénteken is folytatódnak a megmozdulások az oktatásért és a pedagógusokért. Számos iskolában sztrájkolni fognak a tanárok. Több helyen nem lesz oktatás. Lesz országos ülősztrájk, blokád és tüntetés is. Alább a menetrend:

7:00 Üljön le a menet!

Helyszín: Blaha Lújza tér

A Vörösmarty Gimnázium diákjai ülve tiltakoznak a Blaha Lujza téren: „Ne maradjunk csendben, hozzatok dobot, kereplőt, bármi ami könnyen mozdítható és hangos! ”

7:30 ELTE Univerzum Flashmob

Helyszín: Egyetem tér

„MINDEN ELTÉ-S EGY HELYEN, EGY IDŐBEN! – hallgatók, oktatók, tanárok, diákok, diákok szülei, öregdiákok. Összeáll az ELTE-univerzum egy közös fotóra, hogy az alábbi nyilatkozatot demonstrálja: Mi, az ELTE polgársága (hallgatók, oktatók, tanárok, diákok, diákok szülei, öregdiákok, egyetemi és iskolai dolgozók) kiállunk a magyar pedagógustársadalom mellett, támogatjuk minden, a jelenlegi oktatási rendszer javításáért küzdő ember erőfeszítését. Halaszthatatlannak tartjuk, hogy meginduljon az a munka, az a párbeszéd, ami nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy maradjon, illetve legyen elegendő tanár, nevelő, fejlesztő pedagógus a jövő Magyarországának.”

7.45 Irányváltás - Sávlezárás

Helyszín: Szentendrei út

„Felelős Állampolgárok! „December 8-án 7:45-kor találkozzunk a Szentendrei úti jysk előtti és a Bogdáni út keresztelődésnél lévő gyalogátkelők között, és adjunk új irányt a követeléseknek! Rendőrségi biztosítás mellett blokkoljuk a forgalmat, felhívjuk a figyelmet az oktatás tragikus állapotára, és az azonnali változtatást sürgetjük! Akciónkkal az elbocsátott tanártársainkért is kiállunk, együttérzünk a megtizedelt, fenyegetett testületekkel. Nem hagyhatjuk, hogy ilyen állapotok uralkodjanak, nem maradhatunk csendben! Bárki csatlakozhat, aki szívén viseli az ügyet! Legyünk sokan és hallassuk a hangunk, láttassuk a követeléseinket! Az oktatás nemzeti közügy! Ne hagyjuk a gyermekeink, diákjaink jövőjét ellehetetleníteni!”

8:00 Újabb kiáll(t)ás a közoktatásért

Helyszín: Sándor-palota

A Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárai a Sándor-palotánál és a Karmelitánál fognak sorfalat állni: „Várunk minden pedagógust, szülőt és szolidarító honfitársat, hogy együtt üzenjünk az ország vezetőinek: tanár nélkül nincs jövő! Hozzatok magatokkal sárga rózsát vagy papírrepülőt, amire rá tudjuk írni követeléseinket! Itt ma beszélni akarunk azokkal, akik meghatározzák gyerekeink jövőjét, pedagógusaink jelenét. A csend nem rend! Legyünk hangosak!”

2. óra Ülősztrájk

Eddig 76 iskola diákjai jelezték, hogy csütörtökön valamilyen formában ülősztrájkot tartanak az iskolában:


December 9-én, pénteken, 17:30
- Vonulás az MTVA-hoz

Helyszín: Flórián tér

„Kedves Diákok, Pedagógusok, Szülők, Nagyszülők, Felelős Állampolgárok!

2022. november 9-én az Egységes Diákfront ultimátumot adott a köztévének. Felhívásunkban felszólítottuk az MTVA-t, hogy mi, diákok, megszólalhassunk az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól. Erre nem kaptunk választ, bármennyire is próbálkoztunk minden módon eljutni az illetékes döntéshozókhoz. A közmédia továbbra sem teljesíti feladatát, hallgat az elmúlt hónapok közéletének egyik legmeghatározóbb jelenségéről. Mivel nem kaptunk választ, ahogy ígértük, demonstrációt szervezünk az MTVA épülete elé, ezt pedig a jövőben további megmozdulások fogják követni, ameddig a közmédia nem hajlandó hitelesen tájékoztatni a magyar oktatás válságáról. A köztévének kötelessége beszámolni az igazságról és minden magyar állampolgár joga, hogy értesüljön az egész országot érintő jelenlegi helyzetről.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt