Több mint húsz százalékos béremelést kapnak a dolgozók a kecskeméti Mercedes-gyárban

gazdaság
2022 december 07., 09:58
comments 4

Két lépcsőben, együttesen 24 százalékos béremelésről, továbbá eredményrészesedésről állapodott meg a kecskeméti Mercedes-gyárban a német autóipari konszern hazai menedzsmentje a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – írja az Index. A teljes juttatási csomag így összességében akár 30 százalék feletti pluszt is hozhat egyes munkavállalóknak.

A lap információit az Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft. is megerősítette, azt írták, konstruktív tárgyalásokat folytattak a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezetével, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) a bérek alakulásáról. Azt írták, „a vállalat stabil foglalkoztatást, valamint versenyképes juttatási csomagot és komoly fejlődési lehetőségeket kínál a kecskeméti gyár több mint 4500 munkavállalója számára”.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Mercedes-gyár dolgozóinak alapbére 2023-ban két lépcsőben emelkedik, január 1-jétől 17 százalékkal, augusztus 1-jétől pedig további 7 százalékkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.