Varázsütésre nem állt helyre az üzemanyagellátás

belföld
2022 december 07., 09:16
comments 13

Felejtsük el, hogy csak úgy elugrunk tankolni - írtuk kedd délután, amikor 16 óbudai és Budapest környéki kútból kilencben egy csepp benzin sem volt. Azóta sok minden változott. A kormány este 23 órától kivezette az üzemanyagok hatósági árát, így a Mol kútjain egy liter 95-ös 651, a dízel pedig 699 forintba kerül - már ahol van.

Megnéztük, mi a helyzet néhány óbudai kúton. A Szentlélek téri Mol-kúton 95-ös üzemanyag nem volt, a Szentendrei út eleji OMV-n pedig semmit sem lehetett tankolni, csak MaxxMotion Dieselt, nem tudják, mikor jön szállítmány. Szemben a Mol-kúton 30-40 kocsi állt tankolásra várva, a sor vége jócskán kilógott a Szentendrei útra. Itt minden van, de csak 50 liter erejéig.

Hosszú sor a Szentendrei úti Mol-kúton
photo_camera Hosszú sor a Szentendrei úti Mol-kúton

Az innen alig 5 percre lévő Mozaik utcai Mol-kútnál volt 95-ös benzin, négy-öt kocsi tankolását kellett csupán végigvárni, jó tíz perc alatt teletankoltam az autót.

Kollégánk arról számolt be, hogy rövid keresgélés után Pest keleti részén is lehet benzinhez jutni. Az Üllői úton, az Ecseri útnál lévő OMV-n csak 100-as benzint árultak, a gyáli Mol-kúton viszont minden van, de a 95-ösből csak 50 litert lehet vásárolni.

Egy másik kollégánk azt jelentette, hogy a Váci út-Lőportár utca sarkán lévő Molnál csak Evo Diesel Plusz van.

Hernádi Zsolt a kedd esti kormányinfón azt mondta, a zavartalan üzemanyag-ellátás nem fog egyik pillanatról a másikra helyreállni, de a pánikszerű vásárlás megszűnése segíthet a normalizálódásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.