Német repülőterek kifutópályáihoz ragasztották magukat klímaaktivisták

külföld
2022 december 08., 11:51
comments 3

A klímaaktivisták a müncheni és berlini repülőtér kifutópályára ragasztották magukat, tiltakozva ezzel az olcsó repülőutak ellen. A Last Generation környezetvédelmi csoport aktivistái közleményükben felszólították a kormányt, hogy hagyjon fel a légi közlekedés támogatásával, és helyette az olcsó vasúti közlekedésre adjon pénzt.

A helyi média szerint a müncheni repülőtéren volt egy kis zűrzavar, de a Deutsche Welle szerint nem töröltek járatokat. Berlinben nem volt semmi fennakadás.

A dél-németországi rendőrség közölte, hogy a tüntetőket müncheni repülőtér kifutópályájáról kiszabadították és őrizetbe vették, a tiltakozókat pedig feloszlatták. A tüntetők csütörtökön Berlin több pontján is eltorlaszolták az utakat, közölte a Last Generation. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.