Jövő májusban megalakul a NER-szuperbank, MBH néven egyesül az MKB és a Takarékbank

PÉNZ
2022 december 09., 17:27

Jövő májustól egyesül a Mészáros Lőrinchez és Matolcsy György jegybankelnök fiának barátjához, Száraz Istvánhoz kötődő Magyar Bankholding újabb két bankja, az MKB és a Takarékbank, MBH néven. Ezzel megvalósul a NER-szuperbank, amelyen már legalább nyolc éve ügyködnek az érdekeltek.

Az MTI közleménye szerint a döntésről pénteken szavazott a két pénzintézet közgyűlése. A Magyar Bankholding kizárólag állami, illetve kormányközeli hazai tulajdonosok kezében van. A NER legalább nyolc éve építgeti az ellen-OTP-t, ami méltó piaci ellenfele lehet a Csányi Sándor vezette, jelentős külföldi tulajdonhányadú OTP-nak.

A Bankholding másik korábbi tagbankját, a Budapest Bankot pont a választásokra időzítve, áprilisban olvasztották be az MKB-ba. Cikkében akkor Vég Márton szedte össze a Bankholding-sztori legfontosabb állomásait. Májustól a két bank ügyfelei tehát már az MBH Bank ügyfelei lesznek, amely egységes márkanévvel, megújult arculattal, új bankkártya-portfólióval és online felületekkel működik majd.

Címlapon: Barna Zsolt, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.