Jövő májusban megalakul a NER-szuperbank, MBH néven egyesül az MKB és a Takarékbank

PÉNZ
2022 december 09., 17:27
comments 9

Jövő májustól egyesül a Mészáros Lőrinchez és Matolcsy György jegybankelnök fiának barátjához, Száraz Istvánhoz kötődő Magyar Bankholding újabb két bankja, az MKB és a Takarékbank, MBH néven. Ezzel megvalósul a NER-szuperbank, amelyen már legalább nyolc éve ügyködnek az érdekeltek.

Az MTI közleménye szerint a döntésről pénteken szavazott a két pénzintézet közgyűlése. A Magyar Bankholding kizárólag állami, illetve kormányközeli hazai tulajdonosok kezében van. A NER legalább nyolc éve építgeti az ellen-OTP-t, ami méltó piaci ellenfele lehet a Csányi Sándor vezette, jelentős külföldi tulajdonhányadú OTP-nak.

A Bankholding másik korábbi tagbankját, a Budapest Bankot pont a választásokra időzítve, áprilisban olvasztották be az MKB-ba. Cikkében akkor Vég Márton szedte össze a Bankholding-sztori legfontosabb állomásait. Májustól a két bank ügyfelei tehát már az MBH Bank ügyfelei lesznek, amely egységes márkanévvel, megújult arculattal, új bankkártya-portfólióval és online felületekkel működik majd.

Címlapon: Barna Zsolt, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt