Tiborcz cége megvette a Gellért Szállót

gazdaság
2022 december 09., 16:07

Megállapodást kötött a Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, annak korszerűsítéséről. Az egy éve zárva tartó védett épületet műemléki értékeinek megóvásával korszerű ötcsillagos hotellé alakítanák.

Gellért szálló
photo_camera Gellért szálló Fotó: Andrew Bossi

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a Gellért Szálló a BDPST Group érdekeltségébe kerül. A tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a fürdő területét az átalakítás nem érinti. A Gellért Szálló felújításánák fejlesztője a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. lesz.

A szállodát a korábbi üzemeltető Danubius hotel 2019-ben adta el a Tiborcz Istvánnal szoros üzleti kapcsolatban álló Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoportnak. A hotel eladását akkor nyilvánosan is bejelentették, a Direkt36 pedig kiderítette, hogy az adásvételt szinte teljes egészében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozta. A bank az üzlethez 8,8 milliárd forintos hitelt nyújtott. (Portfolio)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.