Semlegesítették a magyar zsarolási pozíciót az ukrán hitel ügyében

Lezárt tartalom a Kör tagjainak eu
2022 december 10., 18:25
comments 97

Szombat délután az EU Tanácsa jóváhagyta az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós hitelt.

Erről kedden akartak dönteni a pénzügyminiszterek, de Varga Mihály az akkor napirenden lévő változatot megvétózta. Ezután a többi tagállam nem volt hajlandó szavazni a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról. Márpedig ha azt nem hagyják jóvá még az idén, akkor Magyarország kb. 1650 milliárd forint vissza nem térítendő támogatástól esik el.

A magyar kormány azt akadályozta meg, hogy az Európai Bizottság hitelt vegyen fel, amiből az Ukrajnának nyújtott támogatást fedezhette volna.

Most azonban a Tanács bejelentette, hogy írásban a tagállamok mégis jóváhagyták a támogatást, igaz, ez egy másik változata a rendeletnek, mint ami kedden a pénzügyminiszterek előtt volt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt