Több járatot töröltek vagy késleltetnek a brit reptereken a fagyos, havas, jeges idő miatt

külföld
2022 december 12., 05:46

A Stansted repülőtéren minden járatot töröltek, mert a rossz időjárás miatt le kellett zárni a kifutópályát, de a fagyos, havas, jeges idő miatt a Heathrow és a Gatwick is törölte vagy késleltette járatait.

A BBC azt írja, Skóciára, Londonra és Délnyugat-Angliára hétfő reggelig sárga figyelmeztetés van érvényben, vagyis folytatódni fognak a fennakadások. A Heathrow már most közölte, hogy hétfőn is korlátozni fogja az induló és érkező gépek számát.

A téli időre a vonatok se voltak felkészülve, ott is késések várhatóak, és az autósokat is figyelmeztették, hogy vezessenek óvatosan.

Vasárnap több mint ötven járatot töröltek a Heathrow repülőtéren, miután a fagyos köd miatt a légi forgalmi irányítás korlátozta a leszálló és induló repülőgépek számát. A Gatwick egyik kifutópályáját pedig teljesen lezárták a havazás miatt. A londoni Luton repülőtér szóvivője is figyelmeztetett, hogy fennakadások lehetnek a járatok indulása körül, szombaton pedig a manchesteri repülőtéren is lezárták a kifutópályákat a havazás miatt.

Néhány utas vasárnap arra panaszkodott, hogy a légitársaságok nem adtak megfelelő tájékoztatást a járattörlésekről.

A British Airways bocsánatot kért ügyfeleitől és közölte, hogy visszatéríti vagy átfoglalja a jegyeket azoknak, akiknek törölték a járatát, szükség esetén pedig szállodai utalványt is biztosít. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.