Mindenkinek felmondtak a Tungsram hajdúböszörményi gyárában

gazdaság
2022 december 13., 07:45
comments 4

Január közepéig dolgozhatnak a Tungsram hajdúböszörményi munkatársai, mondta Elek Zoltán a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének helyi elnöke a Magyar Hangnak.

photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Mind a 90 hajdúböszörményi dolgozó megkapta a felmondólevelét, miután a vállalat bejelentette, hogy országszerte 750 embert bocsátanak el. Elek szerint a hajdúböszörményiek többsége, nagyjából 90 százaléka elfogadta a közös megegyezést, mindenki kap végkielégítést, egyesek hat havi összeget.

A dolgozók abban bíznak, lesz, aki átveszi az üzemet, és Elek szerint a vezetés is elkötelezett ebben. A Tungsramnak Hajdúböszörmény mellett Újpesten, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen volt üzeme korábban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.