Navracsics szerint a korrupció elleni harc akkora „kultúraváltást jelent”, hogy nem elég rá egy nemzedéknyi idő

POLITIKA
2022 december 13., 18:25
comments 43

„Mikor arról beszéltem egy tanácskozáson, hogy azt szeretném látni, hogy Magyarország az Unió legkevésbé korrupt és legtisztább országa legyen rövid időn belül, akkor a gazdasági élet jelenlévő szereplői közül többen is lemondóan mosolyogtak,” mesélte a területfejlesztési miniszter az Inforádió Aréna című műsorában. Navracsics Tibor úgy folytatta, hogy

„nekik is azt mondtam, hogy az az igazság, hogy ezt egyedül a politika nem tudja megcsinálni. Mert dönthetnek úgy a politikusok, hogy mostantól Magyarország lesz az unió legtisztább országa, ha a gazdasági élet szereplői azt gondolják, hogy ez csak egy duma.”

Hozzátette: egy össznemzeti ügynek kell lennie, mindenkinek értéket kell látnia a tisztaságban és a korrupció elleni harcban.

link Forrás

„Egy igazi kultúraváltást jelent. Abban nem vagyok biztos, hogy egy nemzedéken belül le tud zajlani, ha ezt a jogszabályi keret szükségessé is teszik.”

- mondta Navracsics.

Hétfő este született meg az EU és a magyar kormány között az alku, aminek eredményeként a kabinet napokon belül aláírhatja a megállapodásokat az uniós támogatásokról és a magyar helyreállítási tervről. Navracsics az Inforádió műsorában lényegileg megismételte a reggeli kormányinfón elhangzottakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.