A tanárok nem szólalhatnak majd fel a "konzultáción", amire elhívta őket a Belügyminisztérium

oktatás
2022 december 14., 08:14
comments 45

Elég egyoldalúnak ígérkezik az a pénteki "konzultáció" vagy "egyeztetés", amire a Belügyminisztérium elhívta több iskola igazgatóját és több, az oktatási tiltakozásokban hangadó tanárt. Az oktatásért felelős tárca ugyanis a felszólalás lehetőségét sajnos nem tudja biztosítani a tanároknak.

Erről Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivője nyilatkozott a Népszavának. Nagy azt mondta, a köznevelési államtitkárság a tanárszakszervezeteknek küldött meghívóban írta, hogy a Közszolgálati Egyetemen tartott egyeztetésen hozzászólásra nem lesz mód. A PDSZ ügyvivője szerint így

inkább eligazításra, mint konzultációra lehet majd számítani.

Tüntetés a Belügyminisztériumnál a tanárok kirúgása miatt.
photo_camera Tüntetés a Belügyminisztériumnál a tanárok kirúgása miatt. Fotó: Németh Dániel/444

A Pintér Sándor vezette tárca a múlt héten küldött meghívót pár iskolaigazgatónak, de annyira nem verte nagy dobra a találkozót, hogy a PDSZ is csak azután kapott meghívót, miután írt a minisztériumnak. Nagy Erzsébet szerint az igazgatókon és a szakszervezeti vezetőkön kívül tantestületenként tíz tanár lehet majd ott az a Közszolgálati Egyetemen, hogy ezek szerint meghallgassák, mit mond nekik a kormány, majd ezen alaposan és szigorúan magukban elgondolkodjanak. Hogy kiket hívjanak, arra a tankerületek vezetői tettek javaslatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.