Salátával etetik az éhező lamantinokat Floridában

ÁLLAT
2022 december 15., 09:44
comments 2

Florida keleti partjainál kénytelenek etetni a lamantinokat (más nevein tengeri tehén, manátusz, dugong) és ellátni őket, ugyanis az állatok továbbra is éheznek - közölte szerdán a helyi vadvédelmi hatóság. Ez már a második éve a programnak: a Cape Canaveral melletti melegvizes erőműnél salátával etetik a vízi emlősöket. Azért itt, mert a hidegebb hónapokban ide gyűlik több ezer példány. Tavaly több mint 91 ezer kilónyi salátát ettek meg a lamantinok. Ugyanakkor arra vigyázni kell, hogy az állatok ne kössék össze az embert a táplálékkal, mert az befolyásolná a viselkedésüket.

Lamantin a floridai Homosassa folyóban tengeri füvet legel.
photo_camera Lamantin a floridai Homosassa folyóban tengeri füvet legel. Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

A programot 2021-ben a lamantinok tömeges pusztulására válaszul indították el. Tavaly összesen 1101 lamantin halt éhen annak következtében, hogy a környezetszennyezés miatt egyre kevesebb a fő táplálékuk, a tengeri fű. Idén december 9-ig 765 lamantin pusztult el éhezés miatt. Floridában 7-8000 lamantin él, 65 évig is élhetnek, de igen lassan szaporodnak.

A tengeri füvet próbálják ugyan helyreállítani, de környezetvédők szerint csak a szennyezés leállítása segíthetne jelentősen a lamantinokon. Aktivisták szerint hiba volt levenni a veszélyeztetett fajok listájáról a tengeri teheneket. (ABC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.