Visszavették az OMSZ-hez a meteorológust, akit az augusztus 20-i baklövés után menesztettek

belföld
2022 december 15., 15:18

Ismét az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (OMSZ) dolgozik Horváth Gyula, akit augusztusban azután rúgott ki Palkovics László az OMSZ elnökével egyetemben, hogy 75-80 százalékos esélyt adtak arra, hogy vihar lesz az augusztus 20-i tűzijáték alatt - vette észre a Telex a szolgálat honlapján. A tűzijáték emiatt elmaradt, de egy csepp eső sem esett.

Horváth Gyula távozása előtt elnökhelyettesként dolgozott, most pedig elnöki főtanácsadóként tért vissza, de lényegében ugyanazt a munkakört végzi, mint azelőtt. Elnöke egyébként továbbra sincs az OMSZ-nek, mert Horváthtal együtt Radics Kornéliát is menesztették, azóta pedig a gazdasági elnökhelyettes gyakorolja az elnöki jogkört.

A lap megkereste Horváth Gyulát, aki elmondta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat kereste meg a menesztés után, hogy szükség van rá, és október 1-től dolgozik újra a szervezetnél. Ennél többet nem tudott meg a Telex, ahogy az sem derült ki az OMSZ-től, hogy a korábbi elnök Radics Kornéliát is visszavárják-e a szolgálatba. Mindenesetre a két OMSZ-st kirúgó Palkovics sem miniszter már.