Zenészeket küldenek a frontra az oroszok

háború
2022 december 18., 11:35
comments 24

Művészeket, köztük színészeket, zenészeket, operaénekeseket és cirkuszi mutatványosokat is küldenek Ukrajnába az oroszok, hogy fokozzák a lelkesedést a hadseregben. Erről néhány napja számolt be az orosz kormány, miután korábban felhívást tettek közzé, hogy küldjenek használt hangszereket a katonáknak.

photo_camera Orosz katonazenekar 2020-ban Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

A brit katonai hírszerzés vasárnapi jelentése is foglalkozik a témával. Kétségesnek tartják, hogy az ilyen intézkedések segíthetnek-e, mivel az orosz hadsereg morálja leginkább a jelentős veszteségek, az alacsony színvonalú irányítás, a fizetési problémák és a hiányos felszserelések miatt gyengült meg, valamint azért, mert nem világos számukra, mi is a céljuk a háborúval.

Közben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter személyesen látogatott a frontra. Nem tudni, pontosan mikor és hol járt, csak annyit mondtak, hogy találkozott és beszélgetett a „különleges műveletben” résztvevő katonákkal. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.