Kanye 2024 – üvöltötte a férfi, aki megtámadott egy embert a Central Parkban, miközben antiszemita megjegyzéseket tett

külföld
2022 december 19., 05:46

A New York-i rendőrség egyelőre vizsgálja azt a héten, a Central Parkban elkövetett támadást, amely során egy 40 év körüli férfi megtámadott egy 63 éves férfit, közben antiszemita megjegyzéseket tett, végül pedig azt kiáltotta: Kanye 2024. Utalva a már Ye néven ismert rapper antiszemita megjegyzéseire és arra, hogy elhatározása szerint indulna a következő amerikai elnökválasztáson.

Az idősebb férfi este fél nyolc körül sétált a Central Parkban, amikor a másik férfi állítólag hátulról leütötte őt. Amikor a férfi a földre esett, eltörte a karját és kitörte egy fogát. A rendőrség szerint a támadó ezután „számos antiszemita megjegyzést” tett, és miközben Kanye West nevét üvöltötte, elmenekült egy biciklivel, amelynek utánfutóján egy „éhes fogyatékkal élők” feliratú tábla volt.

A megtámadott férfit kórházba szállították.

A Washington Post cikke szerint az Egyesült Államokban minden eddiginél több az antiszemita jellegű támadás. Egy vizsgálat szerint 2021-ben 2717 antiszemita támadást jelentettek a Rágalmazásellenes Ligának (ADL). Ez 34 százalékkal több mint 2020-ban.