Lehet, hogy időnként igazi suttyó, de az argentinok kapusa volt az, aki felszedte a földről az összezuhant Mbappét

világbajnokság
2022 december 19., 12:22

Sokat köszönhetnek az argentinok Emilio Dibu Martíneznek. A kapus két 11-es párbajban is főszerepet játszott, előbb a hollandok ellen a negyeddöntőben, aztán a franciák elleni fináléban, utóbbin a 123. percben bemutatta a torna legnagyobb védését, életben tartva a csapatát.

link Forrás

Dibu nem az a kifejezett gentleman. A 2021-es Copa America elődöntőjében a 11-es párbajban végig heccelte a kolumbiaiakat, válogatott sértésekkel, ami a covid miatt üres stadionban prímán hallatszott.

link Forrás

Már a vébén, a hollandok ellen kölcsönösen ment a hadviselés a 11-esek alatt. Martínez a továbbjutásuk után odament a holland kispadhoz, és van Gaalt gyalázta, amiért a holland szövetségi kapitány azt mondta, hogy a 11-eseknél ők lesznek előnyben. A hivatalos interjúban is azt üzente van Gaalnak, hogy fogja be a száját.

link Forrás

A franciák ellen ezt tolta a 11-esek alatt.

link Forrás

Megkapta a torna legjobb kapusának járó Aranykesztyűt, amivel bemutatta a gyorsan legendássá vált ünnepelését.

link Forrás
photo_camera Fotó: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Azt mondta, azért ünnepelt így, mert a franciák kifütyülték. Aztán azért jelezte, hogy megbecsüli a díjat.

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Martíneznek volt már hasonló öröme, a 2021-es Copa Americán.

link Forrás

De a döntő végén magához képest húzott egy meglepőt. Martínez volt az, aki odament a földön magába roskadtan ülő, a döntőben 3 gólt szerző, majd a 11-es párbajban is betaláló Mbappéhoz, akit a fontoskodó Macron elnök vigasztalt éppen, teljesen eredménytelenül. Martíneznek ez jobban ment, és talpra állította Mpabbét.

link Forrás

Hogy aztán az öltözőben újra a tahó Martínez jöjjön, és miközben ünnepeltek, egy percet csendet kért Mbappé halálára.

link Forrás

Amit nem nagyon lehetett látni a közvetítésben, hogy az egyébként egy klubban játszó Messi és Mbappé miként viselkedett egymással a pályán. Ezek szerint azért ment az üzengetés.

link Forrás

De a végén - bár a közvetítésben ez nem látszott -, volt azért ölelkezés, hanem is tűnt nagyon őszintének, és az aranyérmes argentin szövetségi kapitány is vigasztalta a francia csatárt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.