Putyin földet adna a háborúban érdemeket szerző orosz katonáknak és az elesettek családjainak

háború
2022 december 19., 19:23

Putyin tényleg mindent megtesz, hogy növelje az oroszok harci kedvét, miközben népirtást végeznek egy szuverén országban. Hétfőn járta be a világot, hogy egy orosz propaganda videó azzal érvel, hogy aki elmegy Ukrajnába harcolni, az tud okostelefont venni a gyerekének. Az is nem rég derült ki, hogy zenészeket küldenek az orosz frontra, hogy jobb legyen a katonák kedve.

Most pedig Putyin rendeletben tett javaslatot Moszkva megye, a Krím és Szevasztopol vezetésének, hogy az ukrajnai háborúban érdemeket szerző katonák és az elesettek családjai között ingyen osszanak ki telkeket.A hivatalos jogi információs portálon hétfőn közzétett, a katonák és családtagjaik szociális támogatásáról rendelkező jogszabály azt javasolta a regionális hatóságoknak, hogy fogadjanak el olyan szabályokat, amelyek a földtörvénykönyv vonatkozó rendelkezései értelmében ingyen biztosítják a földterületekhez jutást.

Putyin ugyancsak hétfőn aláírt egy törvényt, amely a mozgósított állampolgároknak jogokat biztosít a korábbi állásuk megpályázásakor, ha a munkaviszonyuk a bevonulásuk miatt szűnik meg. Az elnök kézjegyével látta el azt a jogszabályt is, amely 2023-ra 16 242 rubelben (jelenlegi árfolyamon mintegy 90 ezer forintban) állapította meg a minimálbért. (MTI)