Egy orosz propagandavideó szerint azért érdemes részt venni az Ukrajnában zajló népirtásban, mert utána vehetsz okostelefont a gyerekednek

agybaj
2022 december 19., 09:30

A BBC oroszmédia-monitoring részlegének dolgozó Francis Scarr által Twitterre posztolt videó szerint most épp azzal motiválják az orosz apákat a harcba vonulásra, hogy utána majd meg tudják venni gyereküknek a régóta vágyott okostelefont.

link Forrás

A videó hangulata erősen emlékeztet az amatőr színészekkel eljátszott Családi titkok című, családi viszályokat és drámákat bemutató kamureality és egy rossz paródia keverékére, de a jelek szerint ez az orosz valóság.

Miután a főszereplő kislány a malackutyaperselyébe dobja az összespórolt pénzét, miszerint már nem kell sok, hogy megvegye a telefont, apja bekopog a szobájába, hogy már megint(!) nem kapta meg a fizetését. A lány szomorúan odaadja pénzét az apának, aki ezután a szoba ajtajában hallgatja végig, hogy lánya barátnője arról beszél, az apja veterán, de nem tudott hozzászokni a civil élethez, ezért elment önkéntesként harcolni. Ezután a hallgatózó apa fogja magát, felvesz egy kabátot és kilép az ajtón, amin legközelebb fél év múlva lép be újra, már egyenruhában és egy okostelefonnal a kezében.

Függöny, pontosabban orosz zászló, taps, vége.