A Wallis szerint minden rendben a vételárral Alteo-ügyben

gazdaság
2022 december 21., 08:10
comments 4

Elfogadta a Veres Tibor tulajdonában álló Wallis a MOL által vezetett konzorcium (amelynek a Jellinek Dániel- és Tiborcz István-érdekeltségű magántőkealapok a tagjai) ajánlatát az Alteo Nyrt. megvételére - derül ki a Wallis közleményéből.

A MOL Csoport által vezetett konzorcium vételi ajánlatot tett a Wallis Asset Management teljes (61,56%) részesedésére. A vételár tükrözi mind a jelentős részvényesi értéknövekedést, melyet a Wallis elért a vállalattal, mind a piaci likviditás korlátait is, mellyel egy nagybefektetőnek számolnia kell

- írták.

A 444 korábban megírta, hogy a felek közlése szerint a vételár még a nyilvános ajánlati szintnél is alacsonyabb:

részvényenként 2872 forint.

Az Erste elemzői szerint az üzlet néhány részlete elég szokatlan, például a vételár is túl alacsony, mert az ajánlott felvásárlási ár bőven az Erste célára, a részvényenkénti 3790 forint alatt van.

A Wallis közleménye szerint azonban a vételárral nincs semmilyen probléma.

A Wallis az ALTEO menedzsmentjével együtt komoly értéket teremtett, és elérkezett az idő, hogy az új energetikai és befektetési ciklusban egy új befektető támogassa az ALTEO-t céljai megvalósításában. A Wallis
köszönetet mond a menedzsmentnek, az ALTEO-nak, a hozzájuk csatlakozó intézményi és magánbefektetőknek a közös eredményekért, és további sikereket kíván a következő időszakra

- írták.

Az Alteo jelenleg összesen 26 erőművet tulajdonol, illetve üzemeltetnek szélerőművet, vízerőművet, naperőművet, valamint több, megújuló gázzal, illetve biogázzal üzemelő erőművel is rendelkeznek. A cég részvényeinek árfolyama idén 34 százalékos emelkedést tudhat maga mögött, ezzel az egyik legjobban teljesítő részvény a Budapesti Értéktőzsdén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.