Karácsonytól újévig sztrájkolnak a brit határőrök, hatalmas sorokra kell számítani a brit reptereken

külföld
2022 december 21., 20:27
comments 3

A brit kormány arra figyelmeztet mindenkit, hogy hatalmas sorokra számíthat a határon mindenki, aki az ünnepek alatt és között az Egyesült Királyságba szeretne utazni. A brit határőrök ugyanis december 23-tól december 31-ig, kisebb megszakításokkal végig sztrájkolni fognak.

A határőröket képviselő szakszervezet bejelentése szerint péntektől december 27 kivételével december 31 reggel hétig sztrájkol majd nagyjából 1000 határőr. Ezalatt az idő alatt több mint 10 ezer repülőgép érkezik majd a brit repterekre, így hatalmas fennakadás várható.

Sőt, a határőrség vezetője azt sem zárta ki, hogy egyes határátkelőket és reptereket be kell majd zárni a sztrájk miatt, mert egyszerűen nem lesz, aki beléptesse az érkezőket az országba. A brit kormány közleménye szerint mindent megtesznek majd, hogy biztosítsák a repterek működését, több ezek más területen dolgozó közszolgát és katonát képeznek ki gyorsan a határőri feladatokra, hogy helyettesítsék a sztrájkolókat.

Nemcsak a határőrök hirdettek sztrájkot, szerdán a mentősök szüntették be a munkát Angliában és Walesben, mert olyan alacsony a fizetésük, hogy egyes mentősök és ápolók már élelmiszert is alig tudnak venni a hó végén. A helyzeten csak rontott, hogy Stephen Barclays egészségügyi miniszter azzal vádolta meg a sztrájkolókat, hogy direkt ártani akarnak a betegeknek, ezzel még jobban felháborítva a szakszervezeteket. A mentősök sztrájkja várhatóan még napokig eltart majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.