Már több mint 18 ezren írták alá a petíciót, amit szerdán adnak át Pintér Sándornak a Belügyminisztériumban

oktatás
2022 december 21., 09:22

A Történelemtanárok Egylete az újabb kirúgásokat követően petíciót indított a SzabadaHang felületén, amelyben érdemi tárgyalást és az elbocsátott pedagógus kollégáik visszahelyezését követelik. A petícióban kiemelik, ideje lenni tanulni a történelemből, a rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket. Azóta nemhogy rendeződtek volna a viszonyok, hanem újabb pedagógust rúgtak ki – ezúttal egy pécsi iskola tanárát –, aki polgári engedetlenséggel élve tiltakozott a jelenlegi oktatási helyzet ellen – írja közleményében a Történelemtanárok Egylete és az aHang.

A petíciót eddig több mint 18 ezren írták alá, december 21-én szerdán délután pedig átadják követeléseiket és az aláírásokat a Belügyminisztériumban. Az átadáson a Történelemtanárok Egyletén túl a Civil Közoktatási Platform, a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány képviselői vesznek részt.

A petíció mellett a Civil Közoktatási Platform karácsonyi csomagot is átad Pintér Sándornak, aki pénteki beszédében sérelmezte, hogy a tanárok csak a hibákat sorolják a megoldási javaslatok helyett. A csomag tartalmazza a CKP szakmai egyeztetések alapján született oktatáspolitikai kiadványait (Kockás könyv, füzet és táblázat, AlterNATiva), valamint egy válogatást a 2016 és 2022 közötti, különböző területekre vonatkozó elemzésekből és megoldási javaslatokból.