Orbán Viktor Ukrajnáról: „A háború kimenetele semmilyen befolyással nincs Magyarország biztonságára”

POLITIKA
2022 december 21., 10:18

A Bloomberg tudósítója arról kérdezte a miniszterelnököt a szerdai kormányinfón, hogyan marad kívül Magyarország az orosz-ukrán háborún, ha közben támogatást nyújt Ukrajnának. Orbán azt felelte, ha a magyar kormányon múlna, már rég kivonult volna az orosz hadsereg Ukrajnából, és nyugodtan meg lehet kérdezni az oroszokat és az ukránokat is, mindketten azt fogják mondani, hogy a magyarok kimaradnak a háborúból.

Az újságíró arról is kérdezte Orbánt, mi a véleménye, lehet-e független és szuverén ország Ukrajna, ha nem marad meg a területi integritása. A kormányfő szerint nem, és a „magyar álláspont" éppen ezért a mihamarabbi tűzszünet és a tárgyalások. „Mindenkinek az lenne a legjobb, ha nem dörögnének a fegyverek” - mondta.

Beszélt arról is, hogy nem gondolja, hogy az ukránok Magyarország szabadságáért vagy biztonságáért harcolnának, hanem a saját hazájukért, meglehetősen hősiesen. De Magyarországot Ukrajna sosem fogja megvédeni semmitől se, arra ott van a NATO meg saját magunk. Hozzátette, ilyen értelemben a háború kimenetele semmilyen befolyással nincs Magyarország biztonságára.

Közvetítésünk a kormányinfóról itt nézhető/olvasható.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.