A Mandiner bemutatja: Orbán Ráhel, aki gyorsan cserél ágyneműt, és a feltámadási misén ismerte meg Tiborcz Istvánt

emberi történetek
2022 december 22., 12:29
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Nem is indulhatna boldogabban ez a karácsony: Orbán Ráhel a Mandinernek adott „interjút”, amiben villámkérdésekre adott villámválaszokkal próbálják tisztázni a miniszterelnök lányának néhány nagyobb vihart kavart ügyét, miközben igyekeznek közelebb hozni a halandó emberekhez olyan témákkal mint hogy

  • mi akart lenni gyerekkorában,
  • milyen zenéket hallgat,
  • hol ismerte meg a férjét, Tiborcz Istvánt,
  • hogyan készülnek a karácsonyra

és a legfontosabb is szóba került: milyen ember otthon Orbán Viktor.

Nézzük, miket tudtunk meg:

Ő és testvérei az általános iskola felső tagozatában aláírást gyűjtöttek „a menza kapcsán”, mert „változást” szerettek volna.

Nem emlékszik, hogy „kislányként mi szeretett volna lenni”.

Öt nyelven beszél.

„Városi legenda”, hogy a szülei „vallási megfontolásból választottak” neveket neki és testvéreinek.

Orbán Viktor „olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit. Olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt. Olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. Nem mellékesen nagyon jó vele römizni”.

Horn Gyulát „Horn Gyula bácsinak kellett” hívniuk otthon, mert: „a tisztelet nálunk nem politikai identitás kérdése”.

Tiborcz Istvánnal egy „feltámadási misén” találkoztak először, „de egészen véletlenül” másnap ismét összefutottak. „Nagy hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy vagy nagyon sokáig leszünk együtt, vagy soha többet nem találkozunk.”

A keresztapjáról, vagyis Kövér Lászlóról azt mondta: „Manapság kevesebb időnk van találkozni, de időnként találunk alkalmat arra, hogy beszélgessünk.”

Azt mondta, „nem volt miért” bocsánatot kérnie, amikor lefotózták, miközben „vezetés közben telefonál”, mert: „a kép csupán a kocsi ablakát ábrázolta, az nem látszott, hogy magánterületen, egy parkoló autóban ültem. Tehát szabálysértést nem követtem el, és másokra sem jelentettem veszélyt”. Azt mondta, ennek ellenére feljelentést tettek ellene, ami „nagyon rosszul esett” neki, mert nem szereti az igazságtalanságot.

Arról, hogy „a különböző magazinok az ország legbefolyásosabb hölgyei között jegyzik”, azt mondta: „Nem foglalkozom befolyásos hölgyekről szóló listákkal.”

Arról, hogy egy nyaralása során egy horvátországi parkolóban a használt pelenkát nem a szemetesbe dobta, hanem a földön hagyta, azt mondta: „Akkor hibáztam. Meg is büntettek érte.”

Arról pedig, hogy 2013-ban az ő szakdolgozata nyert a Magyar Turizmus Zrt. pályázatán, és hogy utólag nem gondolkozott-e azon, hogy jobb lett volna, ha be sem adja a szakdolgozatát, azt mondta: „Nem, eszembe sem jutott.”

Beszélt arról is, hogy a Kempinskiben volt gyakorlaton, ahol „minden területen” megfordult. „Két hetet töltöttem el a Housekeepingnek nevezett részlegen, ahol a szobák takarításától a mosoda működéséig mindent kipróbáltam. Nagyon gyorsan tudok ágyneműt cserélni.”

A turizmus területén „a márkaépítés és -fejlesztés” áll hozzá a legközelebb, azon belül is „a szállodai és éttermi narratíva megalkotása”, emellett úgy fogalmazott: „A desztinációfejlesztés és a desztinációs marketing is vonz.” Gondolatmenetét itt azzal zárta: „A turizmus olyan, mint a kultúra. Szerteágazó és sokrétű.”

Természetesen a budapesti turizmusról is vannak meglátásai, amit szerinte „magasabb szintre kell emelni”, hogy „Budapest a felső kategóriás vendégek számára is vonzó célponttá tudna válni”.

Arról, hogy Justin Bieber a szigetes koncertje után Tiborcz István turai KSTLY-ában bulizott, azt mondta: „Az, hogy egy milliók által követett amerikai énekes jól érezte magát nálunk, erről pedig fotókat is közölt, biztosan jótékonyan hat majd a marketingünkre is”.

A beszélgetés közben kiderült, hogy az interjút egy „közel ötvenszobás dizájnszállodában”, az ötcsillagos Verno House-ban vették fel, „amely a napokban nyitott meg”. Orbán Ráhel elmondta, hogy „ennek a szállodának is a BDPST Koncept alkotta meg a koncepcióját, kutatta fel az épület és a környék történetét”, és „az inspirálói között volt Széchenyi István felesége, Seilern Crescence grófnő is”. „Egyfajta urban oasist szerettünk volna létrehozni. Az épületben megtalálható fotókat Tombor Zoltán készítette, a művészeti koncepciót pedig a húgom állította össze.”

Mint kiderült, a húga, Sára „álmodta meg egyébként a művészeti koncepciót a Botaniq Turai Kastélyban is”.

A kérdésre, hogy milyen magyar előadókat hallgat, Orbán Ráhel elmondta, hogy „LGT-t, Horváth Charlie-t, Demjén Rózsit, Rúzsa Magdit és Ákost”, de szereti az Ivan & the Parazolt is, akik egyébként iskolatársai voltak a Városmajori Gimnáziumban. A gyerekei Valmart és Halott Pénzt hallgatnak.

Tavaly derült ki, hogy családjával Spanyolországba, Marbellára költözött. Most azt mondta: „Újra Budapesten élünk, egy év elég volt külföldön.”

És mivel két nap múlva karácsony, az ezzel kapcsolatos kérdéseket sem lehetett kihagyni, úgyhogy megtudhattuk, hogy Orbán Viktor ilyenkor „mindig angol karácsonyi pudingot főz”, ami „persze nem mindig sikerül”, Tiborcz István pedig fonott kalácsot készít.