EU–Ukrajna-csúcstalálkozó lesz február elején

eu
2022 december 22., 15:05

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csúcstalálkozóra hívta meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, a meghívást az ukrán fél elfogadta, a csúcsértekezletet február 3-án tartják – közölte egy EU-s tisztségviselő brüsszeli újságírókkal.

Azt egyelőre nem közölték, hol tartják meg a csúcstalálkozót.

A találkozón a tagállamok vezetői nem lesznek jelen, az ukrán elnök mellett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel vesz részt.

Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij április 8-án Kijevben.
photo_camera Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij április 8-án Kijevben. Fotó: STRINGER/AFP

Az EU évente tart csúcstalálkozót Ukrajnával, rendszerint Brüsszelben.

Volodimir Zelenszkij az országa ellen indított háború február 24-i kezdete óta először szerdán hagyta el Ukrajnát. Első külföldi útja Washingtonba vezetett. Előtte is több rendezvényen vett részt, de ezekhez mindig Ukrajnából csatlakozott videókapcsolaton keresztül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.