LMP: Lázár János ígérete és utasítása ellenére folytatódtak a fakivágások

mezőgazdaság
2022 december 22., 14:19
comments 4

Lázár János pár napja egy egyeztetésen megígérte, hogy amíg nem rendezőnek a déli körvasúttal kapcsolatos vitás kérdések, addig leállítják a beruházáshoz kapcsolódó fakivágásokat, és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. most hivatalos levélben is megerősítette, hogy legalább január 15-ig a fakivágásokat azonnali hatállyal felfüggesztik, de Lázár ígérete és utasítása ellenére a fakivágások folytatódtak – közölte az LMP.

A párt szerint nehéz eldönteni, hogy „a miniszter nem mondott igazat, vagy az alkalmazottai nem tartják be az utasításait, de egyik verzió sem megnyugtató”.

Lázár János, építésügyi miniszter 2022. szeptember 26-án a Parlamentben.
photo_camera Lázár János, építésügyi miniszter 2022. szeptember 26-án a Parlamentben. Fotó: Németh Dániel/444

Kreitler-Sas Máté, az LMP újbudai önkormányzati képviselője rendőri intézkedést kezdeményezett a munkálatok leállításáért, hiszen „ami történik, az nem más, mint illegális fakivágás”.

Az LMP közölte, hogy a helyi civilekkel együttműködve a következő napokban folyamatosan felügyeli majd az érintett területeket, riadóláncot állít fel, és mindent meg fog tenni azért, hogy betartassa Lázár ígéretét és megvédje a fákat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.