Szijjártó: Újabb orosz fűtőanyag-szállítmány érkezett Magyarországra

energia
2022 december 22., 17:58
comments 7

Újabb orosz fűtőanyag-szállítmány érkezett ma Magyarországra, közölte Facebook oldalán Szijjártó Péter. „Ezzel Pakson újabb hosszú hónapokra elegendő készlet áll rendelkezésre a biztonságos működéshez”, írja a külügyminiszter.

A külügyminiszter szerint a paksi atomerőmű a hazai áramtermelés felét és a fogyasztás harmadát adja, annak működéséhez pedig jelenleg Oroszországból szerezzük be a nukleáris fűtőanyagot.

Az ötödik Orbán-kormányban a paksi bővítés is Szijjártó Péterhez került, aki a nemzetközi energiaügyekért és az energiabiztonságért is felel. Szijjártó október végén azt üzente, a paksi bővítés valójában egy nemzetközi beruházás, amit így nem is akadályozhatnak az Oroszországgal szembeni szankciók, sem most, sem később. Hogy milyen hatással lehetnek a szankciók Paks II-re, arról Szabó M. István energetikai szakújságíró írt átfogó cikket a 444-re.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.