Megsérült a korábbi orosz miniszterelnök-helyettes Donyeckben

háború
2022 december 23., 07:52
comments 8

Meg kell műteni Dmitrij Rogozin korábbi orosz miniszterelnök-helyettest, miután megsérült Donyeckben egy ukrán rakétatámadás következtében.

photo_camera Dmitrij Rogozin Fotó: PAVEL PAVLOV/Anadolu Agency via AFP

Orosz sajtóhírek szerint célzottan lőtték azt a külvárosi szállodát, ahol Rogozin vacsorázott. Mivel hónapok óta ott van, és az elmúlt nyolc évben egyáltalán nem támadták azt a környéket, Rogozin szerint valaki kiszivárogtatta, hol tartózkodik. Elmondása szerint fémdarab fúródott a jobb lapockája fölé, és mások is megsérültek a társaság tagjai közül.

Rogozin 2011-től 2018-ig volt miniszterelnök-helyettes, majd négy éven keresztül az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz vezetője volt. Idén nyáron Donyeckbe, az oroszok által megszállt területre küldték, ahol a hírek szerint a „Cár Farkasai” nevű, a helyi orosz erőket támogató önkéntes hadtestet irányítja.

A nyugatellenes megszólalásairól ismert Rogozin épp szerdán lett 59 éves, de tagadta, hogy a születésnapját ünnepelte volna. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.