A Sun szánja-bánja, hogy teret adott Jeremy Clarkson Meghan-ellenes őrjöngésének

külföld
2022 december 24., 08:10

Szerkesztőségi közleményben kért bocsánatot a brit Sun Jeremy Clarkson Meghan Markle-t, Harry herceg nejét gyalázó írásának megjelentetéséért. Clarkson az időközben a Sun oldaláról eltávolított filippikájában arról vallott, hogy zsigeri alapon gyűlöli az amerikai exszínésznőt, és megosztotta álomképét arról, hogy az utcán meztelenül vonuló hercegnőt a tömeg szarral dobálja.

Clarkson cikkére húszezernél is több panasz érkezett a brit médiafelügyelethez, amivel ez lett a brit médiatörténelem legtöbbször bepanaszolt írása. A felháborodás hatására még Jeremy Clarkson is visszavonulót fújt. Bár bocsánatot nem kért, azt megígérte, hogy a jövőben óvatosabban fogalmaz majd. Most a Sun oldalán a cikke helyén ez a bocsánatot nem kérő tweetje olvasható csak.

link Forrás

Clarksontól a cikke miatt még lánya, Emily is elhatárolódott. "Nagyon világossá szeretném tenni, hogy mindennel szemben állok, amit apám Meghan Markle-ről írt". Az ügy a legmagasabb politika szintjére is eljutott, a konzervatív Carolina Nokes levélben tiltakozott a Sun főszerkesztőjénél, "határozott lépéseket" követelve annak érdekében, hogy ilyen újságcikk soha többé ne jelenhessen meg. Levelét hatvan képviselőtársa írta alá. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.