Kovács Ákos saját bevallása szerint sem a háború szakértője, de azt tudja: aligha az oroszok érdeke az Európa ellen folyó aljas játszma

geopolitika
2022 december 24., 11:00
comments 105

Izgalmas interjút adott az Mandinernek Kovács Ákos, az egykori Bonanza Banzai nevű együttes Kossuth-díjas énekese, valamennyi walesi bárd egyszemélyes antitézise. A nem elsősorban szókimondó dalszövegeiről ismert zenészt karácsony alkalmából geopolitikai, titkosszolgálati és civilizációs ügyekben is rendet tesz a Mandiner olvasóinak fejében.

Mindjárt a beszélgetés elején leleplezi például a "klímahisztériát", és kiderül, hogy akik "folyton a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről papolnak, valójában az emberiség csökkentését értik alatta." Az emberiség csökkentésének pontos okára, módszereire, menetrendjére sajnos nem kérdez rá Kovács Ákos mandineres beszélgetőpartnere, aki érti, érti.

Nem sokkal később már az Ukrajna orosz inváziójáról folyik a beszélgetés. Az "Induljon a banzáj!", az "Indiántánc" és más sikerdalok szerzője egyszerre beszél önkritikusan arról, hogy nem szakértője a háborúnak, illetve nem is tudja, mit higgyen el a rászakadó hírek közül, majd jelét adja, hogy bizonyos híreket mégiscsak elhisz, sőt, azt is tudni véli, ki a felelős a kialakult helyzetért.

"Béke várhatóan akkor lesz, ha az amerikaiak úgy döntenek, hogy ez a húzás nem jött be, és leállítják a hadiszállításokat. Az orosznak hazudott ukrán rakéták lengyelországi becsapódása, a harmadik világháború kirobbantására tett kísérlet még a számtalan kihívással küzdő amerikai elnöknek is sok volt, ennek nyugodtan örülhetünk. Szakértő egészen biztosan nem vagyok, az ember néha azt sem tudja, mit higgyen el a rászakadó hírek közül, de annyi biztos, hogy itt elképesztően aljas játszma folyik, elsősorban Európa ellen, ami aligha lehet az oroszok érdeke."

Miután a Magyarország szomszédjával szemben brutális inváziót indító Oroszországot tisztázta a felelősség alól, Ákos végigveszi az államhatalomnak kedves valamennyi témát: transzgyerekek, erőszakos bevándorlás, globális liberalizmus, stb..

Ezen a ponton az interjú sajnos veszít az erejéből, és a hangsúly olyasmikre kerül át, mint hogy Ákos nagyon keményen dolgozik, nem ritkán hajnalig, hogy karácsonykor a béke a legfontosabb, illetve talán még a fény is, valamint hogy sokan mondták már neki, hogy nagyon szeretik a kisfilmjét.

Korábbi fontos megszólalások:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt