Egy hetedik halottja is van a spanyolországi balesetnek, amikor egy busz egy hídról zuhant 40 métert

baleset
2022 december 26., 13:32

Hétfőn a mentőosztag újabb holttestet talált észak-nyugat Galíciában, ahol szenteste egy busz átszakította egy híd korlátját és 40 métert zuhant az alatta lévő Lérez-folyóba. A nő testét helikopterről vették észre a folyóban. A jármű nyolc utassal tartott Vigóból Lugóba, és a Pedre nevű településen eddig ismeretlen okból átszakította a híd korlátját és lezuhant. A 63 éves sofőrt és egy nőt sikerült élve kimenekíteni, őket sérülésekkel egy közeli kórházba vitték.

photo_camera A busz roncsa a vízben Fotó: Brais Lorenzo/AFP

A keresést hétfőn kezdték újra, miután a túlélő utas végre képes volt beszélni, és elmondta, hogy egy barátnője, aki szintén a buszon utazott, nem szerepel az áldozatok listáján. Az eltűnését azért nem jelentette senki, mert ők ketten együtt vacsoráztak volna a baleset napján. A Voz de Galicia lap szerint az utasok közül többen épp hazafele tartottak, miután egy közép-galíciai börtönben látogatták meg a szeretteiket.

Jelenleg is zajlik a nyomozás, hogy mi okozta a balesetet. Annyi biztos, hogy nagyon rosszak voltak az időjárási viszonyok aznap este, erősen esett az eső. A rendőrség közölte, hogy a buszsofőr nem állt sem alkohol, sem drog hatása alatt. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.