5 játék, ami segít megtalálni a lelki békét

játék
2022 december 27., 16:07
comments 1

Tavaly karácsony környékén a munkamániásoknak gyűjtöttünk össze 5 játékot, de idén már annyi szarság történt, hogy ideje lenne végre kikapcsolni az agyunkat, és pihenni kicsit. Legújabb válogatásunk ebben segíthet: legyen szó egy Marie Kondo szimulátorról vagy terápiás vidékfejlesztésről, ezek a játékok rövid időre garantáltan elfeledtetik velünk minden bajunkat.

A Little to the Left

Ha te is kényszeresen rendezgeted magad körül a tárgyakat, amíg nem alkotnak tökéletesen párhuzamos és szimmetrikus képet az asztalodon, ezt a játékot neked találták ki. A cél a hibátlan, vizuálisan kielégítő, kifogástalan rendszert alkotó könyvespolcok, fiókok és konyhai szekrények berendezése, ahol növekvő sorrendben, színek szerint válogatva követik egymást a tupperware műanyag dobozok.

Elérhető: PC / Mac / Nintendo Switch

Unpacking

Ha az előző játékban bemelegítettük a szépérzékünket, itt még magasabb szintre emelhetjük a rendszeretetet. Egy egész életet kísérhetünk végig költözések utáni kicsomagolásokon keresztül, kezdve a plüssjátékok stratégikus elhelyezésével a gyerekszobában, az első albérleteken át az élethosszig tartó eladósodással járó lakásvásárlással. Természetesen mindig lesz egy könyv, ami már nem fog odaférni a neki elképzelt helyre, és kezdődhet az újratervezés.

Elérhető: PC / PlayStation / Xbox / Nintendo Switch

PowerWash Simulator

Egy fárasztó nap után nincs jobb, mint beizzítani a konzolunkat, és egy virtuális magas nyomású mosóval néhány óra alatt tetőtől talpig kipucolni egy árvízkárokkal sújtott gördeszkapályát. A viszonylag gyorsan elért látványos eredményektől úgy termelődnek a dopaminhormonok, mint semmi mástól, a tökéletes kikapcsolódáshoz pedig minden bizonnyal hozzájárul a Forma–1-közvetítésekhez hasonló fehér zaj, vagyis a magas nyomású mosó folyamatos búgása is.

Elérhető: PC / Xbox

Lake

Ha nem lenne végtelenül alulfinanszírozott, túlterhelt és rosszul szervezett, a postás munkakör igazából rendkívül meditatív és jutalmazó életpálya is lehetne. Mivel a Lake című játék a 80-as évek vadregényes amerikai vidékein játszódik, nem kell aggódni a túl sok Ali expresses csomag miatt sem, így átadhatjuk magunkat a gyönyörű tájnak és a kellemes zenének, miközben helyettesítő postásként felrázzuk egy kisváros csendes életét.

Elérhető: PC / PlayStation / Xbox

Dorfromantik

Könnyen addiktív lehet az asztali társasjátékokhoz hasonló Dorfromantik, amiben egész vármegyéket húzhatunk fel hatoldalú csempék segítségével. A lényeg, hogy az azonos egységek, mint a falvak, erdők vagy folyók összekapcsolódjanak, és ezekből építsünk minél nagyobb, egybefüggő részeket. A legtöbb városépítő szimulátorhoz képest sokkal intuitívabb az egész, ezért könnyen azon kaphatod magad, hogy már órák óta fejleszted a kistérséget, és még EU-s támogatásokat sem kellett lopnod hozzá.

Elérhető: PC / Nintendo Switch

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt