Betiltotta az újévi jövendölést a ghánai rendőrség

vallás
2022 december 27., 14:29

A ghánai rendőrség figyelmeztette a vallási vezetőket, hogy hagyjanak fel az újévi jövendöléssel, mert félelmet, szorongást vagy akár halált is okozhatnak ezzel. Pedig ilyenkor az országban több millió keresztény gyűlik össze, hogy meghallgassák a lelkipásztorok igehirdetéseit a következő évről. Ezek néha egész optimisták, de máskor a közelgő világvégére is kifuthatnak.

A Dicsőséges Ige és Erő Szolgálat nevű karizmatikus egyház egyik terme, amit dühös fiatal muszlimok rongáltak meg 2019 januárjában, miután az egyik lelkipásztor azt jósolta, hogy hamarosan meghal az egyik muszlim vezető
photo_camera A Dicsőséges Ige és Erő Szolgálat nevű karizmatikus egyház egyik terme, amit dühös fiatal muszlimok rongáltak meg 2019 januárjában, miután az egyik lelkipásztor azt jósolta, hogy hamarosan meghal az egyik muszlim vezető Fotó: RUTH MCDOWALL/AFP

A rendőrség közleménye szerint a szabad vallásgyakorlás joga nem sértheti mások jogait. Ugyanakkor a rendelet ellenzői szerint ezzel éppen a vallásszabadságot sértik meg. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.