Dmitrij Medvegyev: Magyarország és Lengyelország osztozik majd az egykori Ukrajna nyugati részén

agyvihar
2022 december 27., 07:55

Tíz pontból álló jóslatsorozatot közölt Twitter oldalán Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök/miniszterelnök, a nemzetbiztonsági tanács jelenlegi alelnöke.

"Újévkor mindenki jóslatokba bocsátkozik, sokan mintha versenyeznének, ki tudja a legvadabb, legabszurdabb hipotéziseket felállítani. Itt a mi szerény hozzájárulásunk arról, mi minden történhet 2023-ban"

- nyitja meg a threadet Medvegyev, aki az elmúlt években leginkább azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy egyre vadabb hülyeségeket beszél a nyilvánosságban.

A jóslatok között a negyedik pont Magyarországot is érinti:

"Lengyelország és Magyarország osztozik majd az egykori Ukrajna nyugati részén.",

közvetlenül ezután pedig azt fejtegeti, hogy Németország, Lengyelország, a balti államok, Csehország, Szlovákia, a Kijevi Köztársaság (?) és más államok részvételvél létrejön a 4. Német Birodalom, ami háborúba lép Franciaországgal.

Medvegyev arról is ír, hogy az Egyesült Királyság visszatér az EU-ba, ami ettől összeomlik, Elon Musk megnyeri az amerikai elnökválasztást a polgárháború után, amiben Kalifornia és Texas kiszakad az Egyesült Államokból, az utóbbi pedig egyesül Mexikóval.

Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere "epic thread"-ként (ebben az esetben kb: "nagyszerű fejtegetés") üdvözölte Medvegyev gondolatait, aminek komolyabb magyar nyelvű elemzésére valószínűleg Georg Spöttlétől számíthatnak az olvasók.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.