Dmitrij Medvegyev: Magyarország és Lengyelország osztozik majd az egykori Ukrajna nyugati részén

agyvihar
2022 december 27., 06:55
comments 45

Tíz pontból álló jóslatsorozatot közölt Twitter oldalán Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök/miniszterelnök, a nemzetbiztonsági tanács jelenlegi alelnöke.

"Újévkor mindenki jóslatokba bocsátkozik, sokan mintha versenyeznének, ki tudja a legvadabb, legabszurdabb hipotéziseket felállítani. Itt a mi szerény hozzájárulásunk arról, mi minden történhet 2023-ban"

- nyitja meg a threadet Medvegyev, aki az elmúlt években leginkább azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy egyre vadabb hülyeségeket beszél a nyilvánosságban.

A jóslatok között a negyedik pont Magyarországot is érinti:

"Lengyelország és Magyarország osztozik majd az egykori Ukrajna nyugati részén.",

közvetlenül ezután pedig azt fejtegeti, hogy Németország, Lengyelország, a balti államok, Csehország, Szlovákia, a Kijevi Köztársaság (?) és más államok részvételvél létrejön a 4. Német Birodalom, ami háborúba lép Franciaországgal.

Medvegyev arról is ír, hogy az Egyesült Királyság visszatér az EU-ba, ami ettől összeomlik, Elon Musk megnyeri az amerikai elnökválasztást a polgárháború után, amiben Kalifornia és Texas kiszakad az Egyesült Államokból, az utóbbi pedig egyesül Mexikóval.

Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere "epic thread"-ként (ebben az esetben kb: "nagyszerű fejtegetés") üdvözölte Medvegyev gondolatait, aminek komolyabb magyar nyelvű elemzésére valószínűleg Georg Spöttlétől számíthatnak az olvasók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.