Bevezetik az szja-mentességet azoknak a nőknek, akik 30 éves korukig szülnek

nők
2022 december 28., 17:19
comments 70

Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyereket vállalnak, jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán.

link Forrás

A kedvezmény örökbefogadott gyerekek után is érvényesíthető. A kormány ezzel az intézkedéssel szeretné ösztönözni a nőket arra, hogy szüljenek, minél előbb - számításaik szerint a lehetőséggel „több tízezer jövedelemmel rendelkező fiatal édesanya” élhet majd.

Orbán Viktor már az évvégi nemzetközi kormányinfón belengette, hogy a 25 év alatti, dolgozó fiatalok adómentességét a gyereket vállaló nők esetében 30 éves korig tolnák ki. Három éve a négy vagy több gyereket nevelő nőknek sem kell szja-t fizetnie, de ez az intézkedés úgy tűnik, nem bizonyult elég ösztönzőerőnek a szüléshez: Csák János kulturális miniszter a szeptemberi Budapest Eurázsia Fórumon például azt mondta, éjszakánként nem tud aludni az alacsony termékenységi ráta miatt, ezért jó lenne, ha a magyar nők már 29 éves koruk előtt szülnének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.