Hiába szabadították fel az ukránok, menekülnek az emberek Herszonból

külföld
2022 december 28., 12:58
comments 7

Az orosz csapatok 24 óra alatt 33 rakétát lőttek ki az alig másfél hónapja felszabadított Herszonra. Találat érte a város egyik kórházának szülészeti osztályát, sérült nem volt, a személyzetet és a betegeket óvóhelyre szállították.

photo_camera Az oroszok által lebombázott szülészet Herszonban Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

Szombaton tíz ember vesztette életét a várost ért támadásban. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkavaró képeket tett közzé aznap a támadásról ezzel a szöveggel:

„Ez nem érzékeny tartalom, Ukrajnában ez a valóság. Herszon. Karácsony este előtt, a belváros. Terror és gyilkosság, hogy megfélemlítsenek, és mert örömüket lelik benne. A világnak látnia kell micsoda elemi gonoszság ellen harcolunk.”

Az emberek lassan egy hónapja folyamatosan menekülnek a városból, csak karácsony óta négyszázan mentek el az egyre erősödő orosz bombázások elől. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.