Bár 250 millióan covidosak Kínában, Magyarország nem tervez szigorítani a beutazáson

járvány
2022 december 29., 15:07

Az USA-ban kötelezővé tették a Kínából érkezőknek a Covid-tesztet, ezért a HVG megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot és a Koronavírus Központot, hogy Magyarországon is várható-e bármilyen, a Kínából érkezőket érintő beutazási korlátozás, Covid-tesztelés a repülőtéren, kötelező karantén vagy hasonló intézkedés.

Covidtesztelés Sanghajban 2022. december 23-án. Kínában minden jel szerint teljesen elszabadult a járvány.
photo_camera Covidtesztelés Sanghajban 2022. december 23-án. Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

A Nemzeti Népegészségügyi Központtól válaszolt. Azt írták, „a Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan monitorozza az akut légúti fertőzéseket okozó vírusokat, amelyről rendszeresen tájékoztatja a lakosságot, figyelemmel kíséri az aktuális járványügyi helyzetet, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges járványügyi intézkedésekre”. Az NNK szerint Magyarországon a járvány most mérsékelt, köszönhetően a magas átoltottságnak is. A beoltottak száma hétről hétre nő, 3 903 679 fő a harmadik, 413 303 fő már a negyedik oltását is megkapta. (HVG)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.