Kötelező lesz a koronavírus-teszt az USA-ba érkező kínaiaknak

járvány
2022 december 29., 13:47
comments 1

Az Egyesült Államok kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utazóra - jelentette be az amerikai közegészségügyi hatóság szerdán. Az intézkedés január 5-én lép életbe, és minden 2 évnél idősebb beutazóra érvényes, aki Kínából érkezik, és az amerikai állampolgárokra is vonatkozik. Az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, és azt még azelőtt kell bemutatniuk, hogy felszállnának a repülőgépre.

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (US Centers for Disease Control and Prevention) közleménye szerint a szigorítást a Kínában tapasztalt növekvő fertőzésszám miatt vezetik be. Azt is hangsúlyozza a közlemény, hogy kevés pontos és átlátható információ áll rendelkezésre a kínai járványhelyzetről, az ott előforduló vírusvariánsokat is beleértve. Ezek az adatok kritikusan fontosak a járvány terjedésének figyelemmel követése szempontjából annak érdekében, hogy mérsékelhessék az új vírusvariánsok bejutását az országba - hívta fel a figyelmet a járványügyi hivatal.

A kínai kormány szerdán jelentette be, hogy januártól megnyitja a határokat, így a kínai turisták újra utazhatak külföldre. Ezzel egy időben eltörlik a kötelező karantént azoknak, akik Kínába utaznak. A bejelentés után több ország is aggodalmát fejezte ki, Japán rögtön bejelentette, hogy csak negatív teszttel engedi majd be a Kínából érkezőket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.